Info over Gambia Projecten Amsterdam / Dakar race Contact & donaties
Amsterdam-Dakar Challenge
De Amsterdam-Dakar Challenge is een uitdaging, waarbij het gaat om de prestatie om met een ”barrel” van Amsterdam naar Dakar en vervolgens naar Banjul in Gambia (ca. 7500 kilometer) te rijden; het is dus geen rally. Tijdens deze tocht zijn de teams zelf volledig verantwoordelijk voor het voltooien van de reis zonder directe begeleiding van de organisatie. In Banjul zullen de deelnemende auto’s op een veiling worden verkocht. De opbrengst van de auto’s gaat volledig naar charitatieve doelen in Gambia, die door elk team zelf zijn uitgekozen.

Twee hardloopvrienden uit Dieren en Eerbeek hebben begin 2014 besloten om deel te gaan nemen aan de Amsterdam-Dakar Challenge 2015. Op zoek naar een stichting waar zij zich voor wilden gaan inzetten, kwamen zij al snel bij de Gambia Support Foundation. Tijdens een vakantie in 2012 kwam een van de vrienden, samen met zijn echtgenote, toevallig in gesprek met Maria Middelburg, oprichtster van de Foundation, die daar op bezoek was bij haar dochter. In het gesprek vertelde Maria over de Gambia Support Foundation. De doelstelling en werkwijze van onze stichting sprak ze erg aan en het contact werd medio 2014 vernieuwd. Na een bezoek aan het stichtingsbestuur hebben de twee vrienden (de Dakar-Runners) besloten om de opbrengst van de auto te doneren aan de Gambia Support Foundation

Na veel sleutelwerk en sponsorwerving zijn ze nu klaar voor de 7500 km lange rit naar Gambia. De tocht start op 7 februari in Amsterdam, gaat door 2 continenten/8 landen, eindigt op 26 februari in Dakar en gaat de volgende dag door naar Gambia. Op zondagmorgen 1 maart worden de auto’s van alle teams tijdens een veiling verkocht. De opbrengst van de veiling van de auto van de Dakar-Runners, zal aan een door onze Foundation aan te wijzen project in Gambia worden besteed.

Wij vinden dit een geweldig initiatief. De Dakar-Runners zijn tijdens de Challenge te volgen via hun website www.dakar-runners.nl Volg ons
Graag komen wij in contact met sponsors voor de projecten en sponsorouders voor de kinderen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met één van onderstaande bestuursleden.
NaamTelefoonE-Mail
Maria Middelburg-Breed 072-5091779r.middelburg@kpnplanet.nl
Elizabeth W. Ens072-5093709e.ens@mediter-agora.nl